torsdag 31. juli 2014

prosess

Noen skisser fra manustegning. Når jeg tegner manus kan jeg veksle mellom slurv og mer detaljerte tegninger, og jeg tegner gjerne karakterene på ulike måter for å se hva som funker.

Når jeg "fører inn" sidene må jeg være strengere med regler. Dette er en test med 5 farger, men av og til blir det noen unntak i reglene. For eksempel måtte Sovjets flagg være røde. Det vil si, jeg kunne latt de være hvite eller grå, men her synes jeg det ikke ødelegger med en liten ekstra farge, snarere forsterker det illusjonen om innvasjon fra Sovjet.

Historien finner sted på slutten av 80-tallet, og det må også synes i klær, språk og interiør. På denne siden ser vi 90-tallshårsveiser, kjøkkeninteriør fra 70-tallet, BALL-genser, kaffetrakter og et par plakater med populære motiv fra denne tiden.

Sånn her så manuset mitt ut det første året. Jeg skrev med små stikkord og prøvde å plassere de i en rekkefølge som ga sammenheng. De fargede linjene er en tidslinje over et år, der den orange linjen viser høsten, svart er vinter, grønn er vår og lilla er sommer.


skisser

torsdag 10. juli 2014

fødselspermisjon: første gang kontra andre gang










Jeg synes permisjonen med nr 1 og nr 2 har vært veldig forskjellig. Med nr.1 var jeg fullstendig tapt i ammetåka og helt oppslukt av dette livets under som jeg selv hadde lagd og klemt ut. Jeg var masse sammen med andre førstegangsmammer, besøkte venner, trilla på kryss og tvers i Oslo, shoppa, drakk kaffi og syntes permisjon og baby var det mest fantastiske som hadde skjedd meg.
Selv om man blir like glad i barn nr. 2 var nyhetens verdi litt over ved neste permisjon syntes jeg.. Jeg var ikke like aktiv som forrige permisjon, flytta fra Oslo gjorde vi også. Nå var permisjonen mer et hulrom mellom henting og levering av storebror i barnehagen, og egentlig har jeg kjeda meg ganske mye. Trilla turer alene, vært mye alene hjemme og drikki kaffi, kikka på klokka.. Ikke gikk vi på babysvømming heller. 

tirsdag 8. juli 2014

Begynnelsen på en tegneserieroman


Bilder av første dummy fra tegneserieromanen jeg jobber med. Ting tar tid, og dette prosjektet har allerede pågått i flere år med noen opphold. Nå jobbes det mest med å gjøre ferdig manuset så jeg kan sette i gang med å tegne sidene fra a til å, det kan se ut som det blir opp mot 200 sider!