fredag 29. august 2014

tujahekk


Tuja meg her og tuja meg der. Etter to år i Buskerud er jeg overbevist om at det biologiske mangfoldet er i ferd med å knuses. Iallefall på Østlandet. Noen venner i Porsgrunn kan nemlig fortelle at det samme er i ferd med å skje der. 

onsdag 27. august 2014

globalisering


To av karakterene i "Morna, Jens!" er Blindern-studentene Ada og Siren som sliter med diverse i-landsproblemer.

tirsdag 26. august 2014

folk jeg har sett i det siste


Disse så jeg i Oslo her forleden. En på Aker brygge, en ved Gunerius i sentrum, en på Grünerøkka og en utenfor Oslo s. Og en så jeg i Drammen. Kanskje man kan se hvem som var hvor.. eller kanskje ikke?


torsdag 14. august 2014

onsdag 13. august 2014

bærekraftig utvikling

Det er så himla vanskelig å handle riktig og etisk! Særlig med liten tid og unger på slep. I verdens rikeste land. Og så tror man at man har vært flink og handla øko-laks i flere år, og så kommer det en sjokk-rapport om at øko-laks er enda verre enn annen laks fordi de kun spiser kraftfor utviklet fra en genmodifisert frukt de har hogd ned regnskogen for å dyrke.

fredag 1. august 2014

segway


En stripe fra en serie som heter "Morna Jens!" Her møter vi den ensomme pensjonisten Gunnar, postdama Berit, studentene Ada og Signe, nyhetsreporteren Svein, en småbarnsfamilie, Erna Solberg og mange andre. Serien handler om post-Jens samfunnet i Norge 2014 og fremover.

Jeg vil ikke at serien skal binde seg opp til faste karakterer, men at noen kan komme og gå, og noen blir kanskje.